Werkwijze

  • Je kan me ook vinden op Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn

Werkwijze

IMG_4700

Een moeder of vader, die ik vaak als eerste spreek, geeft aan de telefoon of per mail vaak weer wat er de afgelopen tijd al allemaal gedaan is. Dat kan een onderzoek, extra hulp geweest zijn en/of veel thuis over de situatie gesproken hebben zijn.  Het kan zijn dat school geadviseerd heeft om verder te kijken, maar vaak tref ik ouders die zélf de stap nemen. Goed in staat te vertellen wat ze graag anders zouden willen zien en de toekomst van hun zoon of dochter als belangrijk zorgpunt.

Aan de telefoon of per mail kom ik er vaak al achter of ze met hun vraag bij mij aan het juiste adres zijn. Mocht dit het geval zijn, dan stel ik altijd voor om een intakegesprek te hebben met zoon of dochter er bij. Ik werk ten slotte met het kind. We spreken af om samen met je kind bij mij in de praktijk te komen. Voorafgaand mail ik dan een intakeformulier om ingevuld mee te nemen naar die eerste afspraak.

In dit intakegesprek luister ik naar jullie hulpvraag en gaan we kijken wat er zijn invloed heeft op de leerproblemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Is je zoon of dochter een beelddenker?
  • Is er er sprake van onderliggende primaire reflexrestanten?
  • Wat zijn de zwakke én sterke punten?
  • Hoe gaat het met concentreren, plannen?

Als dat duidelijk is kunnen we samen een goed plan maken om met de leerproblemen aan de slag te gaan. Ik maak daarvoor een plan, waar je de manier waarop ik verwacht dat we aan de slag moeten beschrijf. Elk plan is een persoonlijke aanpak, een goede mix van de methode waar ik mee werk om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk in kaart te brengen, want als je de onderliggende oorzaak niet aanpakt doe je enkel aan symptoombestrijding. Vandaar dat ik leerproblemen vanuit meerder hoeken bekijk. De eerste sessie duurt maximaal 1 uur.
Meestal komen kinderen eens per 2-4 weken langs in de praktijk. We werken dan ongeveer een uur en je kind krijgt dan nieuwe oefeningen of opdrachten mee. Als er trainingsmateriaal nodig is, wordt dat in bruikleen meegegeven.

Kosten intake: €71,40 (incl. BTW)
Afspraken die korter dan 1 werkdag van tevoren worden afgezegd, moet ik helaas in rekening brengen.

LinkedInPinterestShare