Wie is Lonny?

 • Je kan me ook vinden op Facebook, Twitter, Pintrest en LinkedIn

Wie is Lonny?

Mijn naam is Lonny de Schrijver-Verbrugge (1974). Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van een dochter (2000) en  twee zoons (2003 en 2006). In ons gezin hebben we o.a. met ADD, hoogsensitiviteit en dyslexie te maken en dat is de aanleiding geweest om het werk te doen wat ik nu doe.
Ik heb in eerder als ondernemer en leidinggevende in de kinderopvang gewerkt en heb daar veel ervaring opgedaan met het begeleiden van kinderen en ondersteunen van volwassenen (ouders en werknemers). Toen er in mijn werk in de kinderopvang een aantal opeenvolgende veranderingen kwamen, kwam ik voor de keuze: doorgaan of een andere weg in slaan. Dat laatste was spannend, maar écht werken met mensen is een passie voor mij. De uitdaging om op een andere manier met kinderen en volwassenen te gaan werken heb ik dan ook met beide handen aangepakt.

Een andere aanpak
Mijn kinderen ontwikkelden zich niet altijd volgens het boekje en hadden het soms niet makkelijk op school en daarbuiten. ‘Het zat er wel in, maar het kwam er niet uit’, hoorden we dan. Ik ging op zoek naar datgene wat ze nodig hadden om het er wel uit te laten komen. Datgene waar mee ze tot ontwikkeling komen, zich veilig genoeg voelen om dat te kunnen, naar ‘de eisen’ waar ze aan moesten voldoen om zich op school (of werk later), in hun omgeving goed staande te kunnen houden. Gaandeweg merkte ik dat ik, door bijvoorbeeld materiaal voor beelddenkers aan te bieden en reflexen te integreren, ze enorme stappen kon laten maken. Ik besloot dat het niet alleen voor mijn gezin weggelegd moest zijn, maar ook voor andere kinderen en volwassenen en daar was het begin van mijn praktijk in 2009.

Iemand aanspreken op zijn sterke kanten (in plaats van beperkingen of ‘stempels’) en hen daardoor tot bloei te laten komen is daarmee mijn passie geworden. Dit werkt niet alleen op school en werk, maar ook in het dagelijks leven thuis is dit zó helpend. En als je dan weet waar je kwaliteiten liggen, kan je daar altijd gebruik van maken! Als kind én als volwassene.

Zien dat iemand beter in zijn vel zit, meer stabiliteit vind en dus weer vol vertrouwen kan gaan groeien is voor mij het allermooiste stuk aan mijn werk.

Mijn nieuwsgierigheid naar dit alles heeft er voor gezorgd dat ik heel wat trainingen, opleidingen en cursussen gevolgd heb en nog steeds volg. Voor mijn gevoel ben ik nooit uitgeleerd, telkens als ik weer een training of cursus gevolgd heb, heb ik weer een stukje van de grote puzzel, maar af is het nog lang niet.
Zo ben ik intussen niet alleen behandelaar reflexintegratie volgens de methode van Masgutova (MNRI), maar ook ben Psychomotorisch Remedial Teacher en coach voor o.a. ‘Ik leer anders‘, diverse CNLS-modules, ‘Ik leer leren‘, BodyMap-trainer en nog veel meer. Daarnaast heb ik meerdere cursussen en opleidingen gevolgd op spiritueel-energetisch gebied. Ik kan dus voor iedere klant specifiek afstemmen op de behoeften en de ontwikkelingen die er zijn. Want niemand is hetzelfde en deze manier van werken maakt mijn aanpak bijzonder effectief.

Opleidingen, trainingen, bijscholing en achtergronden

 • Dyslexie en Engels Dyslexie en Engels

 • Donche - Psychomotorisch onderzoek en remediërend leren bij kinderen Donche - Psychomotorisch onderzoek en remediërend leren bij kinderen

 • BrainGym 101 BrainGym 101

 • Ontwikkelingslab en SAQ eEMP Ontwikkelingslab en SAQ eEMP

 • CNLS - Visueel screener en - trainer CNLS - Visueel screener en - trainer

 • CNLS - Dominantiematrix CNLS - Dominantiematrix

 • CNLS - Jamara rekencoach CNLS - Jamara rekencoach

 • Gecertificeerd Ik leer anders-trainer Gecertificeerd Ik leer anders-trainer

 • Gecertificeerd Ik leer leren-trainer Gecertificeerd Ik leer leren-trainer

 • Gecertificeerd MMS-coach Gecertificeerd MMS-coach

 • 1-daagse schoolopleiding 1-daagse schoolopleiding

 • Intuïtieve ontwikkeling en Magnetiseren Intuïtieve ontwikkeling en Magnetiseren

 • Zorgtrajectbegeleider en verschillende workshops Zorgtrajectbegeleider en verschillende workshops

Deel dit via: